Koulutus, ohjeet zoom etäyhteyden käyttöön

Videoyhteys luodaan yhdistyksen Zoom -ohjelmalla. 

Yhteyden luomisesta vastaa koulutusvaliokunta. Koulutusta voi seurata omalta koneelta mistä päin tahansa. 

Luento tallennetaan mikäli se on mahdollista ja taltiointi on nähtävissä 30 päivää alkuperäisen koulutuspäivän jälkeen yhdistyksen jäsenille.


1. Ennen Zoom -kokousta: 
Osallistuaksesi Zoom -kokoukseen sinun ei tarvitse ladata koneellesi etukäteen mitään ohjelmistoa, vaan ohjelma latautuu ensimmäisellä osallistumiskerralla. Voit kuitenkin halutessasi ladata ohjelman manuaalisesti myös etukäteen, jos haluat testata sen toimivuutta omalla tietokoneellasi.

Lataa ohjelma täältä


2. Kutsu Zoom -kokoukseen: 
Torstai koulutuksen zoom linkki tulee Torstaikoulutus sivulle.
Voit myös saada sähköpostiisi kutsun Zoom -kokoukseen. Kutsu voi tulla etukäteen tai n. 15 minuuttia ennen Zoom -kokouksen alkua, riippuen tilaisuuden luonteesta. Kutsu sisältää kokouslinkin.

Varmista, että pystyt osallistumaan kokoukseen sovittuna ajankohtana tietokoneen/puhelimen välityksellä, ja sinulla on yhteys internetiin. Tietokoneella osallistuttaessa tarkista etukäteen, että koneellasi on vähintään sisäinen mikrofoni ja kaiutin tai sinulla on kuulokkeet. Voit osallistua Zoom-kokoukseen myös puhelimellasi. Lataa tällöin etukäteen Zoom -sovellus puhelimen sovelluskaupasta.


3. Zoom -kokoukseen liittyminen 
Kun on aika liittyä Zoom -kokoukseen
- Torstaikoulutus - klikkaa Torstaikoulutuksen sivulla olevaa linkkiä
- Sähköposti: klikkaa kutsussa saamaasi linkkiä (Join Zoom Meeting). Mikäli kirjaudut Zoom -kokoukseen tietokoneellasi ensimmäistä kertaa, kannattaa liittyminen aloittaa hieman ennen kokouksen alkua, jotta saat ladattua tarvittavan ohjelmiston koneellesi.


3.2 Kirjautuminen Zoom -kokoukseen: 
Voit osallistua kokoukseen joko internetselaimen kautta tai asennetulla zoom-sovelluksella.
Jos olet  asentunut koneellesi, niin klikkaa ”Join a meeting”. Voit myös liittyä kokoukseen valitsemalla vaihtoehdon join from your browser. Ensisijaisesti kannattaa kuitenkin osallistua Zoom -sovelluksella, jotta kaikki tarvittavat kokoustoiminnot ovat käytössäsi. Jos tietokoneesi pyytää hyväksymään joitain toimintoja, salli kaikki koneen pyynnöt. Jos ohjelma pyytää kirjoittamaan nimesi kirjautuessa, kannattaa käyttää omaa etu- ja sukunimeä. Jos osallistut samalla koneella toisen kanssa, kirjoittakaa molempien nimet.

Salli kameran ja äänilaitteiden käyttö zoom-kokouksissa.

Noudata kouluttajan, kokousisännän ohjeita kokouksen aikana.
Antoisia koulutus ja kokoushetkiä.


Kuva Zoom käyttöliittymästä

Katso video Zoom-sovelluksen käytöstä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ (youtube)