Tietoa luennoitsijoille

Päihdelääketieteen yhdistyksen ohjeet ja lomakkeet luennoitsijoille. 
Zoom etäohjelman ohjeet sivun alaosassa.

Luentojen luovutussopimus.

Yhdistyksemme kerää järjestämiensä luentotilaisuuksien luentoja kotisivuilleen jäsentensä luettaviksi. Luentojen luovuttaminen on vapaaehtoista ja luovuttaminen on vastikkeetonta.


Palkkio - kulu - matkalasku

Päihdelääketieteen yhdistyksen palkkio-, kulu- ja matkalaskupohja. Täytä lomake ja palaute se lomakkeen ohjeiden mukaisesti.

Ohjeet etäyhteyden käyttöön - Zoom

Videoyhteys luodaan yhdistyksen Zoom lisenssillä ja linkin videoyhteyteen hoitaa koulutusvastaava. Linkki sijoitetaan torstaikoulutus sivulle.

Ohjeistus zoom esityksen jakoa varten 

Kun olet avannut zoomin ja kirjautunut Torstaikoulutus linkistä ja sinulle on annettu lupa jakaa esitys tapahtuu se seuraavasti.
Riippuen siitä onko sinulla selainversio vai sovellus (asennettu zoom) niin näkymävoi vaihdella mutta kuvakkeet ovat samat. 

1. Klikkaa kuvaketta Share Screen - vihreä kuvake jossa nuoli ylöspäin

2. Sinulla avautuu ponnahdusvalikko josta selkein on valita Desktop jos esität powerpoint ohjemasta, näin sinun powerpoint ei avaudu ns. ulkoiseen näyttöön ja näkyy katsojille oikein. 
Voit myös valita suoraan sen powerpointin joka sinulla on auki - testataan tämän toimivuus ennen lähetystä.

VINKKI: sulje kaikki välilehdet selaimesta joita et tarvitse, sulje myös kaikki sovellukset joita et tarvitse jottei katsojille avaudu sellainen ruutu jota et halua muiden näkevän

Esityksen jakaminen lopetaan Stop Share painikkeesta, yleensä se on ruudun yläreunassa.

Videon jakaminen zoom -ohjelmassa

Aluksi jos jaat jo esityksessä esimerkiksi powerpointtia lopeta jako ja aloita uusi jako klikkaamalla share screen kuvaketta.

Valitse sen jälkeen advance välilehti ja sieltä video kuvake ja klikkaa sen jälkeen share.

Suosittelen avamaan jo ennen esitystä tämä kertaalleen että löydät oikean kansio heti missä haluamasi video on. näin ei mene aikaa turhaan etsimiseen, zoom muistaa kansion missä viimeksi kävit.

Kun olet avannut videon avaa se koko ruudulle mikäli katsojat eivät sitä näe kokonaan, tähän vaikuttaa aina videoruudun koko, aina sitä ei tarvitse tehdä. tätä kautta avattessa video katsojat kuulevat myös videon äänen.

 Lopeta videon jako klikkaamalla stop share