TIEDOTE: RIIPPUVUUSKYSELY 2020

30.10.2020

Hyvä vastaanottaja,

Riippuvuuskysely 2020 -tutkimuksessa kartoitamme päihde-, rahapeli- ja riippuvuuskysymysten parissa toimivien henkilöiden ymmärryksiä ja näkemyksiä addiktioista. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 20-40 minuuttia riippuen siitä, kuinka kattavasti haluat vastata kysymyksiin.

Tavoittelemme tutkimukseen vastaajia laajalti päihde-, rahapeli- ja riippuvuuskentiltä. Vastaajat voivat edustaa esimerkiksi päihde- ja sosiaalihuoltoa, hoitoa, tutkimusta, ehkäisevää päihdetyötä, koulutusta ja kokemusasiantuntijoita. Yhteystietosi ovat valikoituneet mukaan osana laajempaa alan toimijoiden kartoitustyötä.

Pääset suoraan kyselyyn tästä:

Riippuvuuskysely 2020 (suomeksi)

Beroendeenkäten 2020 (på svenska)

Riippuvuuskysely on osa kansainvälistä ”Addiction in the Brain: Ethically Sound Implementation in Governance” (A-BRAIN) -tutkimushanketta. Hankkeessa tarkastellaan aivotoimintaan pohjautuvia ymmärryksiä riippuvuusongelmista, mutta kysely sisältää myös yleisempiä kysymyksiä. Tarkastelun keskiössä ovat erityisesti politiikkaan ja hoitoon liittyvät eettiset aspektit. Vastaaminen on vapaaehtoista, eikä yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa tutkimusraporteista. Lisätietoja tutkimuksesta löydät osoitteesta verkkosivuiltamme

Osallistuneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta iPad Pro:ta!

Lämmin kiitos osallistumisestasi!

Ystävällisin terveisin tutkimushankkeen puolesta,

Matilda Hellman, tutkimusjohtaja

Saara Salmivaara, koordinaattori

Michael Egerer, yliopistotutkija

Anna Alanko, tutkijatohtori

Janne Stoneham, tutkimusavustaja

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä:

Koordinaattori Saara Salmivaara, saara.salmivaara@helsinki.fi, 050 4657352