PÄLY jakaa apurahojaPäihdelääketieteen yhdistys haluaa tukea sinun ammatillista kehitystäsi, työtäsi päihdealalla ja yleisesti päihdelääketieteen alan kehitystä. Joskus nämä vaativat matkustamista ja joskus matkat jäävät tekemättä jos budjettia ei ole. Siksi yhdistys myöntää tänäkin vuonna jäsenilleen apurahoja päihdealan koulutuksiin ja tapaamisiin. 

Apurahoja voivat hakea vain PÄLY:n jäsenet (haluatko liittyä jäseneksi?)

Osoita hakemus puheenjohtajalle Kaisa Kuurneelle kaisa.kuurne (at) fimnet.fiHakija on itse velvollinen selvittämään  apurahan saamiseen mahdollisesti liittyvät veroseuraamukset.  

  • Tieteellisestä, taiteellisesta tai yleishyödyllistä toiminnasta annetut tunnustuspalkinnot ovat verovapaita, kunhan vastaanottajan vuodessa saamat muut apurahat ja stipendit pysyvät alle vuotuisen taiteilija-apurahan enimmäismäärän. 
  • Jos henkilölle jaetaan kalenterivuodessa yli 1000 euron edestä apurahoja, stipendejä tai tunnustuspalkintoja, on ne kuitenkin ilmoitettava verohallinnolle, vaikkei veroa maksettaisikaan.Apurahat ISAM-kongresseihin


Yhdistyksen jäsenet voivat hakea apurahoja vuosittain järjestettävään ISAMin konressiin. Ensisijalla matka-apurahoista päätettäessä ovat hakijat, joilla on kongressissa tieteellinen esitys.

Apurahaa voi hakea kattamaan kongressin osallistumiskustannuksia, sekä matka- ja majoituskuluja. Päihdelääketieteen yhdistys ei myönnä tukea muihin kuluihin (ateriat, päivärahat, posterin painatus, ESTA, viisumin hankkimisesta aiheutuvat kustannukset jne.).

Apurahan summa päätetään tapauskohtaisesti erikseen. Hakeminen

Apurahaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, johon tulee liittää mahdollinen tieteellinen abstrakti hyväksymisilmoituksineen, kongressiohjelma ja matkasuunnitelma kustannuserittelyineen, sekä tietoa haettavasta apurahan summasta. Apurahaa maksetaan enintään toteutuneiden kulujen mukaan tositteiden perusteella, liitteeksi myös verokortti.

Apurahan hakuaika loppuvuonna järjestettävään ISAM-kongressiin on aina saman vuoden toukokuun loppuun mennessä.  

HUOM! Apurahaa ei myönnetä, jos työnantaja osallistuu kongressikustannuksiin tai kulukorvauksia on saatu muulta taholta.

Joustavat "mini"-apurahat päihdelääketieteen tapahtumiinMiniapurahojen tarkoituksena on tarjota pieniä avustuksia joustavalla hakuprosessilla apurahoja tarvitseville. Toivomme, että apurahat saavat sinut liikkeelle ja avartavat maailmaasi! 

Apurahan summa 100-500€ yhteen tarkoitukseen.Hakeminen 

 Hakemuks vapaamuotoisine perusteluineen enintään 100 sanaa, tarkat henkilötiedot ja tilinumero sekä  liitteet (esimerkiksi konferenssiohjelma) ja verokortti.

Jatkuva hakuaika: hakemuksia käsitellään yhdistyksen hallituksen toimesta joustavastiHUOM! Apurahoja ei myönnetä Päihdelääketieteen yhdistyksen omiin tilaisuuksiin.